Uluslararası Sakarya Balkan Günleri kapsamında Sakarya'da bir dizi programa katılan Balkan müftüleri, Sakarya İl Müftülüğünü ziyaret etti.

Müftülükte din görevlileriyle bir araya gelen Balkan müftüleri, gerçekleştirilen etkinlikle Arnavutluk, Bosna, Karadağ, Kosova gibi 72 farklı milletin kardeşlik köprüsü kurulduğunu söyledi.

balkan-müftüleri-33

Türkiye ve Balkanlar arasındaki güçlü ilişkilere dikkat çekilen ziyarette Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tërnava, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş’a kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ettiler. Gazze’de müslümanlara yönelik gerçekleştirilen vahşetten duydukları üzüntüleri dile getirerek yaşanan zulmün biran evvel son bulmasını Yüce Rabbimizden niyaz ettiklerini belirttiler.

balkan-müftüleri-22

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık ise "Mazlum Gazze halkına yönelik siyonist İsrail tarafından gerçekleştirilen zulmün biran önce durmasını,masum ve mazlum çocuk, kadın dinlemeden müslüman kardeşlerimizi katleden katil İsrail'i Kahhar ismi hürmetince kahru perişan etmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.Siyonizm’i destekleyen firmaların ürünlerinin kararlı ve devamlı bir şekilde boykot edilmesi, zulüm ve zalimle her yönüyle mücadele edilmesinin büyük bir önem arz ettiğini" belirtti.

Ziyaret sonrası Sakarya Müftülüğü önünde müftülük çalışanları ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: Ömer Ceylan