Aydın İl Müftülüğünce camilerin hayatın merkezinde konumlandırılmasını temin etmek, nebevi metotta olduğu gibi din hizmetlerini hedef kitleye göre uyarlamak, toplumun tüm kesimlerinin cami ve cami hizmetleriyle bağının güçlenmesini sağlamak amacıyla "Şehirlerin Kalbi Camide Buluşalım" projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında Külliye Camii’nde gerçekleştirilen programda yüzlerce çocuk bir araya geldi.

Çocuk seslerinin kubbeleri doldurduğu program, Kur’an-ı Kerim ziyafeti, ilahiler ve kasideler ile başladı. Cami bahçesine kurulan oyun parkında gönüllerince eğlenen minikler akşam ve yatsı namazında büyükleri ile saf tuttu.

Aydın Şehri Kalbi Camiler Programı 22

Programda katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Hasan Güneş, "Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Bu tür faaliyetler kuşkusuz geleceğimiz olan yavrularımızın körpe dimağlarında iz bırakması açısından önemelidir. Bu yavrularımız büyüdükleri zaman bu günlerini hep hatırlayacaklar." dedi.

Müftü Güneş, "Başkanlığımızın yürüttüğü birçok çalışma var ve bunların başında gençlik çalışmaları gelmektedir. Çünkü geleceğimiz ve göz nurumuz olan çocuklarımız Rabbimizin bizlere emanetidir. Onlara, Kur’an, peygamber, vatan, bayrak ve ezan sevgisini bu yaşlardan itibaren öğretmek hepimizin görevidir. Çocuklarımızın hayatlarına dokunmak, onları anlamak ve yarınlarımızın onlar olduğunun farkında olarak yetiştirmemiz ve yaşantımızla örnek olmamız gerekir." ifadelerini kullandı.

Program, çocukların doyasıya eğlendiği oyun parkı ve ikramlar ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan