İl Müftülüğü Ömer Kocaoğul Konferans Salonu'nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa İstanbul Müftülüğü’nden emekli Başvaiz Mustafa Akgül konuşmacı olarak katıldı.

aydın-akgül-33

Açış konuşması yapan İl Müftüsü Hasan Güneş, "Aile, kadın-erkek arasında şahitlerin huzurunda gerçekleştirilen meşru bir nikah akdiyle kurulur. Kadın; aile kurulunca anne olur ve anne olduğunda cennet onun ayaklarının altına serilir. Anne, merhametin, şefkatin ve fedakârlığın adıdır. Sevgi ve muhabbetin kaynağıdır. Erkek, aile ocağı kurulduğunda baba olur. Baba; adalet, huzur ve güven demektir. Ailenin direği, sarsılmaz dayanağıdır. Anne ve baba insanın varlık sebebidir." dedi.

Programda konuşan Emekli Başvaiz Akgül, mutlu bir yuva için evlilik öncesi ve sonrası yapılması gerekenler, huzurlu bir aile olmanın temel yapı taşları ve anne babalara düşen görevlere dair bilgilendirmede bulundu.

Hayatının kırk yılını vaizlik mesleğine adadığını, yüzlerce seminer ve toplantıya katıldığını dile getiren Akgül, bu zaman zarfında biriktirdiği hatıraları izleyicilere aktardı.

aydın-akgül-22

Aydınlı vatandaşların yoğun katılımları ile gerçekleşen programa, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan, İl Sağlık Müdürü Dr.Eser Şenkul, emekli il müftüleri, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program sonunda 19 Mayıs’ta Diyanet İşleri Başkanlığının "Bugün Bütün Camilerde Mihrap ve Minberde Gençler Var" etkinliği kapsamında imamlık ve müezzinlik yapan gençlere hediyeler verildi.

Editör: Ömer Ceylan