Aydın İl Müftülüğüne bağlı 17 ilçede 1150 cami ve 112 Kur’an kursunda 6 hafta boyunca eğitim gören 27 bin 500 öğrenci hikayeleriyle yarıştı.

"Anne babaya iyilik", "tevazu", "sabır ve şükür" alt başlıklarının yer aldığı yarışmaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Yaz boyunca Kur'an'la buluşan çocuklar, kurs sonunda hikayeleriyle farkındalık oluşturdu.

Yarışmada dereceye giren hikayeler düzenlenen "Kapanış Töreni"nde ödüllendirildi.

Mehter gösterisi ile başlayan törende dereceye giren 100 öğrenciye 1000 Türk Lirası değerinde hediye çeki verildi.

görsel2

Ayrıca namaz suresi, dua ve hadis ezberleyen 1000 öğrenciye de başarı madalyası takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş, "Binlerce öğrencimizi kendi evleri olan cami ve Kur’an kurslarımızda ağırlamaktan onur ve gurur duyduk. Bu yıl yaz Kur’an kurslarımızda 27 bin 500 öğrenciyle buluştuk. İnşallah bu sayıyı her sene daha da ilerilere taşıyacağız. Çocuklarını yaz ayı boyunca bizlere emanet eden velilerimize çok teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımız, mukaddes yurdumuzun emanetçileri ve Peygamber Efendimiz (sav)’in mirasçılarıdır. Rabbimizin rızasını gözeterek gençlerimizin yolunu açar ve onlara destek olursak bugün de şahit olduğumuz gibi yavrularımızın aşamayacağı zorluk yoktur." dedi.

Müftü Güneş, "Bu yıl yaz Kur’an kurslarımızda Kur’an’dan İlham Alıyorum temalı 'Hikaye Yarışması' düzenledik. Yüzlerce hikayenin olduğu yarışmada jüri üyelerimiz ilk yüze giren öğrencilerimizi belirlemede hayli zorluk yaşadı. Bu heyecanı bizlere yaşatan yavrularımıza çok teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz. 4-6 yaş grubu çocuklarımızı Eylül ayında başlayacak olan kurslarımıza, diğer evlatlarımızı da bir sonraki yaz Kur’an kursumuza bekliyoruz." şeklinde konuştu.

görsel3

Program, çocuklara yönelik çeşitli oyun ve aktiviteler ile sona erdi.

Editör: Emin Altıntaş