Ataşehir İlçe Müftülüğünce aileyi korumak, toplumda aile olma bilincini arttırmak, ailede hak ve sorumluluklar açısından baba olmanın önemine dikkat çekmek amacıyla dört hafta sürecek "Baba Okulu Seminerleri" başladı.

Ataşehir Müftülüğünde gerçekleşen seminerlerin açış dersinde "Bir Baba Olarak En Güzel Örnek Hz. Peygamber (sas)" başlıklı sunum yapan Ataşehir İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, "Günümüzde değişen ve gelişen teknolojik şartlarda aile yapımız büyük bir tehdit altındadır. Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimiz ise aile yapımız için her zaman yol göstericidir. Evlilik kurumu başlarken Allaha kulluk disiplini ile başlamalı ve öyle devam etmelidir. Çocuğumuzun akademik başarısını düşündüğümüz gibi ahireti için de gayret etmeliyiz. Din görevlileri olarak kendimize ve çevremize ışık olmaya devam etmeliyiz. Başkanlığımız 'Baba Okulu' başta olmak üzere aileye dair pek çok projeyi hayata geçiriyor. Tüm katılımcı hocalarımıza ve eğitimcilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

istanbul-baba-okulu-22

Seminerde Din Hizmetleri Uzmanı ve İl ADRB Üyesi Muhammet Gündoğdu, "Kur'an'da Baba Örnekleri" başlıklı sunum yaptı.

İlçe Müftülüğünce personele yönelik düzenlenecek seminerlerde; “Çocuğun Gelişiminde Babanın Rolü”, “Ailede Merhametin Mimarı Olarak Baba”, “İslam’da Babanın Hak ve Sorumlulukları”, “Mahremiyet Eğitiminde Babanın Rolü”, “Baba - Çocuk İletişimi”, “Baba - Genç İletişimi” gibi konu başlıkları ele alınacak.

Editör: Ömer Ceylan