Ardahan İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Ardahan merkezinde ve köylerinde görev yapan vaiz, imam-hatip, müezzin kayyım, Kur’an kursu öğreticisi ve eşlerine yönelik  “Aile Okulu Semineri” düzenledi. 

Diyanet İşleri Başkanlığının “Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum” projesi kapsamında gerçekleştirilen ve iki gün süren seminerin ilk günü Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Remzi Pehlivan,  mutlu bir ailenin toplumun huzuru için önemine değindi. Pehlivan, sağlıklı bir aile için de sevgi, saygı, sadakat ve sabrın olması gerektiğini vurguladı.

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı personeli Vaiz Eyüp Öztürk, “Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak” başlıklı bir sunum yaptı.

Aile Okulu Semineri'nin birinci günü, Psikolojik Danışman Melike Yılmaz’ın  “Aile İçi İletişim”, İl Müftü Yardımcısı Turğut Topaloğlu’nun “Ailede Fıkhi Meseleler”, Şube Müdürü Eyüp Kalkan’ın “Çocukluk Döneminde Din ve Değer Eğitimi” konularında yaptıkları sunumlarla tamamlandı.

Seminerin ikinci gününde ise İl Vaizi İshak Uysal “Ailede Mahremiyet Bilinci”, Psikolojik Danışman Melike Yılmaz “Ailede Çatışma ve Çözüm Yolları”, Çocuk Gelişimci Hayrü Nisa Arslan “Ergenlik Döneminde Gençlerle İletişim” ve Sosyal Hizmet Uzmanı Abdullah Aydın “Aile ve Medya Okuryazarlığı” konularında sunumlar yaptı.

 Bu tür seminerlerin "Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum" için gerekli ve önemli olduğunu dile getiren katılımcılar, bu tür programların daha yaygın bir şekilde yapılması gerektiğini dile getirdi.

Hakkari Müftülüğünce Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere İl Müftü Vekili Osman Doğan, vaizler, şube müdürleri , din görevlileri ve eşleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Müftü Vekili Osman Doğan, Kur’an ve sünnet perspektifinde aile olmak ve aile kalmanın önemine vurgu yaptı. 

Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Davut Eşit ve Cumali Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Necip Kızılkaya, Psikolojik Danışman Muhsin Orhan ve Hakkari İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdulkerim Yaşar tarafından verilen "Aile Okulu Semineri" iki gün boyunca devam etti.

Her iki ilde de seminere katılan din görevlilerine ve eşlerine "katılım belgesi" takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan