Arnavutköy İlçe Müftülüğü tarafından "Kudüs Bizim Neyimiz Olur?" konulu konferans düzenlendi.

Arnavutköy Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa, Gazeteci Yazar Taha Kılınç konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını Arnavutköy İlçe Müftüsü Arif Yeşiloğlu yaptı.

Kudüs Bizim Neyimiz Olur 22

Müftü Yeşiloğlu, bu tür etkinliklerin Müslümanların bilinçlenmesi açısından önemini vurguladıktan sonra konferansın düzenlenmesinde destek olan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu İlçe Koordinatörü Vaiz Aişe Taban Baba'ya, konuşmacı Taha Kılınç'a ve katılımcılara teşekkür etti.

Kudüs Bizim Neyimiz Olur 44

Konferansta konuşan Gazeteci Yazar Kılınç ise, Kudüs'ün yaşayan bir şehir olduğuna dikkat çektiği konuşmasında Müslümanların neler yapabileceği hususunda şu tavsiyelerde bulundu:

"Birincisi; ömür boyu sürecek okumalar yapmalı, bir ajandaya 'Bugün Kudüs davası hakkında neler öğrendim?' diyerek not almalıyız. İkincisi; 'Ben ne yapabilirim?' sorusunu elden bırakmadan Kudüs davasına katkıda bulunmalıyız. Herkes Selahaddin olamaz. Bu, tarihe de hayatın gerçekliğine de aykırı. Selahaddin’in ordusunda, aşçısından nalbantına binlerce nefer vardı. Üçüncüsü; yaptığımız her şeyi en güzel şekilde yapmalıyız. Artık vasat, sıradan ve aleladelik dönemi geçti. Herkes başka birinden daha iyi neyi yapabilirse öne geçecek."

Kılınç'ın konuşmasının ardından Müftü Yeşiloğlu tarafından kendisine zeytin ağacı hediye edildi. Program, yazarın katılımcılara kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Kudüs Bizim Neyimiz Olur 11

Program sonrası ise TDV Arnavutköy Şubesi Kadın Kolları tarafından geliri Filistin’e bağışlanmak üzere kermes düzenlendi.

Editör: Ömer Ceylan