Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzede vatandaşların misafir edildiği illerde biri de Antalya oldu.

Depremzede aileleri bir an olsun yalnız bırakmayan Antalya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Antalya Şubesi, depremzede ailelerin çocuklarına yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Çocuklarda depremin izlerinin silinebilmesi için düzenlenen etkinlikler kapsamında TDV Genç gönüllüleri, palyaço etkilediğiyle TEİAŞ Konaklama Tesislerinde kalan depremzede ailelerin çocuklarıyla bir araya geldi. 

Çocukların gönüllerince doyasıya eğlendiği özel programda gönüllüler tarafından hazırlanan ikramlar çocuklar ve ailelerine sunuldu.

antalya-11-5

Programa katılan İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve İl Müftü Yardımcısı Şeyda Emine Yılmaz, çocuklara çeşitli oyuncakların yanında Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Diyanet Çocuk ve Cim dergilerini hediye ettiler.

İl Müftüsü Yalçınkaya, "Depremin travmalarını yaşayan çocuklarımızın bir an olsun yüzlerinde gülücük belirmesi ve depremin etkisinden uzaklaşması güzel bir duydu. Bu ve benzeri programlarımız depremzede kardeşlerimizin kaldığı diğer tesislerde de devam edecek." şeklinde konuştu.

Editör: Ömer Ceylan