Amasya İl Müftülüğünce düzenlenen "2023 yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri sürüyor.

Bu kapsamda kadınlara yönelik "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" temalı program gerçekleştirildi.

Programa Amasya Valisi Yılmaz Doruk’un eşi Meral Doruk, Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik'in eşi Sibel Çelik, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz'ın eşi Şükriye Ayvaz, İl Müftü Yardımcısı Berrin Çelebi’nin yanı sıra il protokolü eşleri, kurum çalışanları, amirleri ve çok sayıda kadın katıldı.

 amasya-sedide-akbulut-44

Programda Amasyalı kadınlarla bir araya gelen Diyanet İşleri Bakanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, "Mevlid-i Nebi’yi Allah Resulü'nün hayatımızda yeniden doğmasına imkan vermek için idrak ediyoruz. Peygamber efendimiz (sav) bize doğruyu ahlakıyla öğretmesi için gönderildi. Mevlid bir anma olayı değil, unutulanı hatırlatılır. İnsan efendiler efendisini seni unuttuk yılda bir hatırlayalım der mi? Öyle ise bu daha çok bilmek, öğrenmek, anlamak demektir." dedi.

amasya-sedide-akbulut-11

Akbulut, "Dil ile kalp istikameti bulursa iman da yolunu bulur. Cenab-ı Allah şöyle buyuruyor; 'Sözün, dilin istikameti doğru olmaktır, doğruyu konuşmaktır.' Güzel söz söyleyip güzel ifade kullanmaktır. Adaletli, merhametli olalım. Allah Teala bizi istikametten ayırmasın. Allah doğruların yanında olduğunu vaat ediyor, doğrulardan razıyım diyor. Sırat-ı müstakimden ayrılmamanın en büyük müjdesi budur. Allah yar ve yardımcımız olsun, gayemiz onun rızasına nail olmak olsun. Allah’a emanet olun." ifadelerini kullandı.

Program ilahilerin okunması ve hediye takdimi ile sona erdi.

amasya-sedide-akbulut-22

- Din görevlileri buluşması

Öte yandan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Amasya merkez ve ilçelerinde görev yapan din görevlileri ile bir araya geldi.

Genel Müdür Akbulut, din görevlilerinin Hz. Peygamber'in varisleri olduğunu söyleyerek haftalarını tebrik etti.

Editör: Ömer Ceylan