Kars İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Kars Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Vali Yardımcısı Muhammed Enes Çıkrık, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Köse, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, Ardahan İl Müftüsü Adem Karadeniz, Kurum Amirleri, STK Temsilcileri, ilçe müftüler, din görevlileri, hafız erkek ve kız öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

kars-konferans-11

İl Müftüsü Hamza Bayram selamlama konuşmasında "O'nu anmamız, anlamamıza vesile olsun, zira içinde yaşadığımız çağın, onun örnekliğine, manevi önderliğine ve ilahi rehberliğine ihtiyacı olduğu gibi, bizim de onun sevgisine, aşkına; onu okumaya, anlamaya ve yaşamaya ihtiyacımızın olduğu aşikardır." dedi.

Sonrasından konferansını vermek üzere kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, "Bizlere örnek olarak öyle güzel bir Peygambere sahibiz ki O’nun yaşantısı adeta bizlere günümüzde bir aydınlık, bir yol gösterici olarak her daim rehberlik etmeye devam ediyor. Öyle bir Peygamber ki kendi kızı dahi olsa hak ve hukuka riayet eden, hiçbir koşulda ayrımcılığa taviz vermeyen bir peygambere sahip kişileriz. Peki bizler öyle bir yaşantının karşısında kendimizi hangi tarafa koyuyoruz, bunu çokça düşünmemiz gerekmektedir. O’nun hayatına baktığımız zaman bizlere istikametin, imanın ne olduğunu yaşayarak öğreten en güzel öğretmen, en güzel örnek ve önderliğe sahip bir Hz. Peygamber (sav) görüyoruz. Mevlid-i Nebi bizi kendimize getirmeyecek ise aile ve akraba ilişkilerimize yön vermeyecek ise ahlaki anlamda bizi düzeltmeyecek ise insanlık boyutumuza etki etmeyecekse, iş hayatımıza, helal haram ilişkisini bizlere gözettirmeyecek ise O’nu gerçek manada anlamış olamayız. Bizlere düşen O'nu, o güzel hayatı ile yaşantısını anlamak ve yaşamaktır." dedi.

kars-konferans-44

Konferans sonunda Doç. Dr Fatih Kurt, hafızlara kitabını imzalayarak hediye etti.

Programda ayrıca 2023 yılında emekli olan din görevlilerine başarı plaketi takdim edildi.

kars-konferans-33

Editör: Ömer Ceylan