Amasya İl Müftülüğü tarafından, ilde misafir edilen depremzede aileler, engelli bireyler, roman vatandaşlar, öğrenciler ve göçmenlere yönelik iftar programı düzenlendi.

Amasya’da-vatandaşlar-iftarda-buluştu01

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, "Ülkemizin zor zamanlarında milletimize hizmet etmenin verdiği onur ve mutluluğu taşımanın yanı sıra afet bölgesinde yaşayan güzel insanlarımızla bir arada olmanın onlarla gönül bağları kurmanın da huzurunu yaşamaktayım." dedi.

Vali Masatlı, "Devletimiz, tüm imkanlarıyla afet bölgesindeki çalışmalarını sürdürmeye, yıkılan şehirlerimizi yeniden inşa etmeye ve afetin yaralarını tamamen sarmaya devam etmektedir. Tarihimiz boyunca her türlü zorluğun üstesinden gelen devletimiz ve aziz milletimiz, el ele vererek inşallah bu zor günlerin de üstesinden gelecektir." şeklinde konuştu.

Amasya’da-vatandaşlar-iftarda-buluştu03

Programın açışında konuşan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, "Ramazan ayının bizlere verdiği en büyük önem kardeşliğimizi, yardımlaşmamızı ve imkanlarımızı paylaşmaktır. Hem ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan ve ilimizde misafir ettiğimiz kardeşlerimize hem de deprem bölgesinden ilimize gelen kardeşlerimize halkımızın yardımlarını ve imkanlarını ulaştırıp Ramazan ayını daha da bereketlendirmek istiyoruz. Rabbim bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın." diye konuştu.

İftar programına, Vali Masatlı’nın Esra Masatlı, Müftü Ayvaz’ın eşi Şükriye Ayvaz ve Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi gönüllüleri ve davetliler katıldı.

Editör: Ammar Esenkal