Kur'an kurslarına katılımı artırmak ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla Amasya'da hafızlık eğitimi alan öğrenciler arasında “Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları” düzenlendi.

İl Müftüsü Durmuş Ayvaz başkanlığındaki komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda;

 "Kur’an-ı Kerim-i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması"nda kızlarda Helvacı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Elif Zümra, erkeklerde ise Büyükağa Hafızlık Kur’an Kursu öğrencisi Necip Çiftçi il birincisi oldu.

"Hafızlık Yarışması" kız öğrenciler kategorisinde ise Helvacı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Gülsüm Kul, erkeklerde Suluova Şehzadeler Kur’an Kursu öğrencisi Kamil Arzu il birincisi oldu.

Amasya’da genç hafızlar yarıştı (5)

Program sonunda ödüllerini takdim eden İl Müftüsü Ayvaz, “Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimi ezberlemek ve güzel bir eda ile okumak bizleri ve dinleyenleri son derece memnun ediyor. Rabbim hepsini muvaffak eylesin. Medeni cesaretleri için öğrencilerimizi ve onların üzerinde emekleri olan hocalarımızı tebrik ediyoruz.” dedi.

Ayvaz, Sinop ve Tokat illerinde düzenlenecek olan bölge finallerinde Amasya’yı temsil edecek hafızlara başarılar diledi.

Editör: Emin Altıntaş