Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara’nın Keçiören ilçesinde yapımı tamamlanan "Hafız Hasan Akkuş Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu"nun açılış törenine katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in inişiyle, yazılışıyla, okunuşuyla, tilavetiyle, kıraatiyle ve ezberlenmesiyle mucize bir kitap olduğunu söyledi.

"Çocuklarımız, Rabbini, Peygamberlerini bilsin istiyoruz"

Başkan Erbaş, 4-6 yaş Kur’an kurslarının milletimiz için devrim niteliğinde bir proje olduğunu değerlendirerek, şunları söyledi:

"Peygamber Efendimiz (sas) ‘Çocuklarınız yedi yaşına gelinceye kadar onlara temel dini bilgileri öğretiniz’ Bütün eğitim bilimcilerinin ittifakla kabul ettikleri tespitleri var. Onlar da diyorlar ki; ‘İnsanoğlunun karakterinin yüzde 70’i yedi yaşına kadar oluşur.’ Biz istiyoruz ki Peygamber Efendimizin bu tavsiyesine, ilim insanlarının tespitine uygun olsun. Bu tavsiyesine göre biz çocuklarımızı yetiştirelim. Çocuklarımızın başlarında bulunan hoca hanımlar onlara aynı zamanda ablalık yapıyorlar, annelik yapıyorlar. Anne şefkatiyle onlara yaklaşıyorlar. İstiyoruz ki geleceğin gençlerinin karakterlerinin oluşmasında Kur’an-ı Kerim’e gönül vermiş hoca hanımların katkısı olsun. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kur’an kurslarımızda 4,5,6 yaşındaki çocuklarımız Rabbini, Peygamberlerini bilsinler, vatan sevgisini, bayrak sevgisini, ezan sevgisini, büyüklere saygı göstermeyi, küçükleri sevmeyi, komşuluk ilişkilerini öğrensinler istiyoruz."

"Kur’an ve sünnet bizim için kurtuluş vasıtasıdır"

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi’nde insanlara Kur’an-ı Kerim’i ve sünnetini emanet bıraktığını anımsatarak, "Bizim için kurtuluş vasıtası bunlardır. Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim işte burada o okutulacak o hıfz edilecek. Kur’an kurslarımızda, camilerimizde, okullarımızda eğer biz Peygamber Efendimizin (sas) sünnetini, insanlığa kazandırdığı değerleri daha fazla okursak o zaman gençlerimizin, çocuklarımızın kalplerinde yeşermiş olan o iman, güzel ahlak olarak, güzel amel olarak kendisini gösterecek, vatanına, milletine bağlı bir genç olarak kendisini gösterecek." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Erbaş’ın konuşmasının ardından duayla birlikte Hafız Hasan Akkuş Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nun açılış kurdelesi kesildi.

Başkan Erbaş, daha sonra Kur’an kursunu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan