Bilecik İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bilecik Şubesi Kadın ve Gençlik Kollarınca, Türkiye Diyanet Vakfı'nın "Hediyem Kitap Olsun" kampanyasına destek olmak amacıyla Hayır Çarşısı kuruldu.

Merkez Yediler Camii'nde açılan Hayır Çarşısına katılan İl Müftüsü Ali Erhun, "Bizim ecdadımızın kurduğu medeniyet kitap medeniyetidir. İlim ve irfan medeniyetidir. Ecdadımızdan aldığı bu bilinçle Kadın ve Gençlik Kollarımız, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının iş birliğiyle başlatılan 'Hediyem Kitap Olsun' projesine destek olmak amacıyla hayır çarşısı kurdu. Böylece dini ve kültürel değerlerimiz göz önünde bulundurularak değişen çağa ve beklentilere uygun kitaba ulaşmanın yolunu açmış oluyoruz.  'Hediyem Kitap Olsun' projesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Müftülüğümüze bağlı Osmanlı Erkek Hafızlık Kur’an Kursu ve Şifa Hafızlık Kız Kur’an Kursuna, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından temin edilecek kitaplarla kütüphane açmayı planlıyoruz. Bu sebeple de İl Müftülüğümüz ve TDV Bilecik Kadın ve Gençlik Kolları iş birliğiyle Kur’an kursu öğretici ve öğrencilerin, gönüllülerimizin katkılarıyla 'Hediyem Kitap Olsun’ kampanyasına destek olmak için Hayır Çarşısı' düzenledik. Katkı sunan, emek veren herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- Bozüyük Hayır Çarşısı

Bozüyük İlçe Müftülüğü tarafından Türkiye Diyanet Vakfı Bozüyük Şubesi aracılığıyla yapımına devam edilen 165 yatak kapasiteli Yeşilkent Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu İnşaatı için "Hayır Çarşısı" açıldı.

Açılışa Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, kurum amirleri ve hayırsever vatandaşlar katıldı.

Bozüyük halkı tarafından yoğun ilgi gören Hayır Çarşısının beş gün süreceğini belirten İlçe Müftüsü Muammer Ölmez, "Bozüyük'te hafızlık için hayır çarşısı kuruldu. Kur’an kursu İnşaatını bir an evvel bitirip hafız kızlarımıza teslim etmek için dünya ve dünyalığı hayır adına alıp satmak isteyenler için hayır çarşısını düzenledik. Bozüyük halkımız meseleye sahip çıkıyor. Halkımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Emanetin sahipleri hafızlık kız Kur'an kursumuzu kızlarımıza 2023 Ramazan bayramında teslim etmek istiyoruz. Rabbim utandırmasın." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan