Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, "Özgür Filistin’in Yanındayız" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına, 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencilerinden anlamlı bir destek daha geldi.

Alanya Müftülüğüne bağlı Hz. Hatice 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Burhan Gönüllü 4-6 Yaş Kur'an Kursunda eğitim gören minik öğrenciler, İsrail’in bitmeyen zulmüne karşı dimdik ayakta durmaya çalışan Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla kumbaralarını bağışladı.

Hz. Hatice 4-6 Yaş Kur’an Kursunda eğitim gören öğrenciler, Kur’an Kursu Öğreticileri Emine İnci, Ayşegül Yiğit ve öğrenci velileri rehberliğinde; Burhan Gönüllü 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri ise Kur’an Kursu Öğreticileri Fatma Civelek ve Hafize Özkan rehberliğinde Alanya İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Alanya Şube Başkanı Dr. İhsan İlhan’ı ziyaret ederek harçlıklarını biriktirdikleri kumbaraları teslim ettiler.

Ziyarette ayrıca 4-6 yaş Grubu Kur’an kursu öğrencisi Emin Kalay, "Yardımlaşma" temalı şiiri seslendirdi.

Minik öğrencileri tebrik eden Müftü İlhan, "Hz. Hatice 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Burhan Gönüllü 4-6 Yaş Kur’an kursumuzda eğitim gören minik öğrencilerimiz, İsrail’in zulmü karşısında yaşam mücadelesi veren Filistinli kardeşlerimize harçlıklarıyla destek oldular. Öğretmenlerinin ve velilerinin refakatiyle kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını bizlere teslim ettiler. Yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla, toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşturan minik yavrularımızın biz büyüklere örnek olmaları açısından Filistinli kardeşlerimize yardım eli uzatmaları oldukça manidardır. Böyle anlamlı bir çalışmaya imza atan, kendileri küçük ama yürekleri kocaman olan minik yavrularımıza, anne babalarına ve onlara bu duyguyu aşılayan Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan