Türkiye İzcilik Federasyonu ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde İzci Liderliği Temel Kursunu tamamlamış din görevlilerinin 11-15 yaş arası çocuklardan oluşturdukları izcilik kulübü üyeleriyle kamp gerçekleştirdi.

11-13 Ağustos tarihlerinde Akyazı’nın Keremali yaylasında gerçekleştirilen kampta gençler temiz havanın tadını çıkardı.

Kampta gençler; kamp ateşi ve kamp etkinlikleri kapsamında yarışmalar düzenleyip izciliğin tarihi, izcilik türesi, izcilik selamının anlamı, izcilik düğüm çeşitlerini uygulamalı olarak öğrendi.

Akyazı’da gençler kampta buluştu4

- "Yazımda Kardeşlik Var"

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde Sakarya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünün de katılım sağladığı "Yazımda Kardeşlik Var" kamp eğitim programı tamamlandı.

Akyazı’da gençler kampta buluştu

Keremali Yaylası'nda ve Pamukova İlçesi Bakacak Kamp Alanı’ndaki programlarda çocukların ahlaki gelişimleri, görgü ve nezaket kurallarına riayetleri, bireysel ilişkilerde dikkat etmeleri gereken hususlar ön planda tutuldu. Maneviyat istasyonları, kitap okuma saatleri, ormanlık alanda geziler, sosyal ve sportif faaliyetler, gece kamp ateşi etrafında yapılan eğlenceli oyunlar ile çocukların eğlenirken öğrenmeleri hedeflendi.

Akyazı’da gençler kampta buluştu2

3 gün süren kardeşlik kampına 12-14 yaş aralığındaki 35 öğrenciyle 4 manevi danışman katıldı.

Editör: Emin Altıntaş