Uzun yıllar yurt dışında yaşayıp memleketi Aksaray’a dönen Adil Düzgün, çeşme sularının kontrolsüzce akarak israf olmasını önlemek amacıyla "Tasarruflu Musluk Başlığı" geliştirdi.

Aksaray’daki cami şadırvanlarında bulunan musluklara tamamen kendi maddi imkanları ile aparatlar takan Adil Düzgün % 80’e varan su tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

Su Tasarrufu 11

Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın da destekleriyle hayata geçirilen proje hakkında konuşan Adil Düzgün, şu ifadelere yer verdi:

"Uzun yıllar yurt dışında yaşadıktan sonra memleketim olan Aksaray’a dönüş yaptım. Bir gün bir cami şadırvanında abdest alırken, çeşme sularının kontrolsüzce akarak israf olduğuna şahit oldum. Bu konuda neler yapabilirim diye düşünürken aklıma böyle bir fikir geldi. Gidip durumu İl Müftümüz Veysel Işıldar’a arz ettim. Kendisi de bu konuda bizleri destekleyerek tüm camilerimize uygulamamız için bize yetki verdi. Aksaray Belediyesi de projenin uygulanması için bize yardımcı olmak amacıyla bir personel görevlendirdi ve çalışmalara başladık

Şu ana kadar Aksaray’daki 149 caminin 135’ine bu sistemi uyguladık ve en kısa sürede kalan camileri de tamamlamayı planlıyoruz. Tamamen kendi maddi imkanlarımla tüm masrafları karşılayarak ve kendi işçiliğim ile bu projeyi yürütüyorum. Hedefim bunu tüm Türkiye’ye taşıyarak ülkemizdeki bütün camilerde, Kur’an Kurslarında hatta okullarda uygulayabilmektir. Bize bu hayrı yapmak için öncü olan İl Müftümüz Veysel Işıldar’a ve desteklerinden dolayı Aksaray Belediyesine teşekkür ediyorum."

Adil Düzgün’ün geliştirdiği sistem, mevcut su bataryalarının arkasına eklenen bir vana yardımı ile su ayarı yapmayı sağlıyor. Böylece çeşme sularının kontrolsüzce akmasının önüne geçilerek, daha tasarruflu ve kontrollü akması sağlanıyor. Bu da % 80’e varan bir su tasarrufu sağlamış oluyor.

Editör: Ömer Ceylan