Aksaray Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi Mustafa Dağ ve beraberindeki heyet, Aksaray İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı"nda ortaokul ve lise öğrencileriyle bir araya geldi.

Kore Gazisi Gençlerle Buluştu 11

Ziyaretinde Gazi Dağ, "şehit ve gazi kime denir, bunların Allah katındaki derece ve faziletleri nelerdir" gibi konularda kampa katılan öğrencilerle hasbihal ederek şunları kaydetti:

"Şehit, Allah’ın huzurunda diri olarak hazır bulunup, nimetlere erişeceği ve cennete gireceğine şahit olunacağı için bu adı almıştır. Gazi ise, Allah yolunda ve vatan uğrunda savaştığı ve şehit olmayı arzu ettiği halde ölmeyip, sağ kalan kimseye verilen addır. Hem dinimizce hem de milli ve manevi değerlerimiz açısından şehitlik ve gazilik en yüksek değerler arasında yer almaktadır."

Kore Gazisi Gençlerle Buluştu 33

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazi Mustafa Dağ, gençlerle böyle güzel bir ortamda buluşmalarına vesile olan İl Müftüsü Veysel Işıldar başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan