Aksaray İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesi öncülüğünde, Aksaray'da Nisan 2018’de temeli atılarak yapımına başlanan cami ve külliye inşaatı, Aksaraylı vatandaşların destekleriyle hızla yükseliyor. 

Bünyesinde cami, proje imam hatip lisesi; 4-6 yaş, gündüzlü ve hafızlık Kur’an kursları; gençlik merkezi ve çok amaçlı salonları da barındıran külliye, Aksaray'ın cami ve Kur’an kursu ihtiyacı bulunan mahallelerinin tam merkezinde yer alıyor. 

Külliye'nin yakınında yer alan Hacı Kerim Yardımlı İmam Hatip Ortaokulunda eğitim gören öğrenciler, yapımı tamamlandığında kursta hafızlık ve Kur’an-ı Kerim eğitimi de alabilecek.

Külliyeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hacı Kerim Yardımlı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Turhan Akkurt şunları kaydetti:

"Aksaray İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesi iş birliğinde 3 bin metre kare alan üzerinde inşa edilen cami ve külliye, Aksaray'ımız için çok güzel bir hizmet olacakt. Hayırseverlerimizin destekleriyle bu güne kadar gelinen noktaya bakıldığında inşallah hedeflenen zamanda bitecektir. Külliyemiz hizmete hazır duruma geldiğinde, camisi ile mahallemize bir ibadethane kazandırırken hemen karşısında bulunan Hacı Kerim Yardımlı İmam Hatip Ortaokulumuzda da Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün örgün eğitim ile beraber yürttüğü hafızlık projesine hizmet edecektir. Yaklaşık 160 kız öğrencimiz burada Kur'an kursunda hem yatılı kalacak hem Kur'an eğitimi alacak, bununla beraber imam hatip ortaokulumuzda normal öğrenimine de devam edecektir. Külliyemiz aynı zamanda mahallelerimizin bayanlarına hizmet verecek ve 4-6 yaş grubu, geleceğin minik hafızlarına hizmet sunacaktır. Külliyede; geleceğimizin umudu, çokça konuştuğumuz, kaygılandığımız gençlerimizin gönül rahatlığıyla gelebileceği gençlik merkezi de yer alacak. Kültürel ve ahlaki eğitimlerin verildiği bölümler, dini hizmet veren bölümler ve aktivite alanları da Külliye bünyesinde hizmet verecek."

Editör: Mehmet Çalışkan