İl Müftülüğü Somuncu Baba Sohbet Salonunda öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Cemalettin Bal, öğrencilerle sohbet ederek onların sorularını cevapladı.

İmam Hatip okullarının önemine değinen Müftü Cemalettin Bal: "Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Bizim millet olarak dinini bilen, İslam’ı yaşayan, vatanını ve milletini seven sizin gibi gençlere ihtiyacımız var.

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) hayatını kendine rehber ederek yaşayan bir gençliğin önünde hiçbir engel duramaz. Medeniyete ve ilme sahip olmanın yolu İslam’dan geçer! Nitekim bulundukları zaman içerisinde İslam'ın ilk yıllarında genç sahabelerin karşılaştıkları sıkıntı ve zorlukları aşmalarındaki en önemli etken; kalplerindeki iman, İslam teslimiyeti ve Peygamber sevgisi, muhabbetidir." dedi. 

Çeşitli ikramların yapıldığı sohbetin devamında, Nuray Kaya İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Anaz ve beraberindeki öğretmen ve öğrenciler, İl Müftüsü Cemalettin Bal'a çiçek vererek Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik etti. 

Ziyaretin sonunda İl Müftüsü Cemalettin Bal, Diyanet İşleri Başkanlığınca haftaya özel hazırlanan “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı kitabı öğretmen ve öğrencilere hediye etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan