Akhisar İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa Diyanet Akademisi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş konuşmacı olarak katıldı.

Akhisar’da-Mevlid-i-Nebi-programları04

Belediye Park İçi Kültür Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasında İlçe Müftüsü Muhammet Salman, "Rabbimiz, elçileri ve indirdiği kitapları ile hakkın ve hakikatin rehberliğinde dosdoğru yolu göstermiştir. Bu yolda rehberimiz Hz. Peygamberdir." dedi.

Ardından konuşan Diyanet Akademisi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş, Hz. Peygamber sevgisinden söz ederek onun istikameti üzere olmak gerektiğini vurgulayarak, “Bugün, iman ve istikametten bahsedeceksek çocuklarımızın, gençlerimizin ve toplumumuzun zihin ve gönül dünyasında var olan istikameti bir ömür sürdürmeleri noktasında katkı sunacak tüm dünyayı yeniden istikamet üzere bir hayatla buluşturacaksak bunu Hz. Peygamberin tüm insanlık için rahmet olan öğretileriyle yapabiliriz." diye konuştu.

Konferansa Manisa Dini İhtisas Merkezi Müdürü Vehbi Özkar, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ceyhan, İlçe Nüfus Müdürü Yunus Soyalan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Akhisar’da-Mevlid-i-Nebi-programları03

Gençlere yönelik konferans

Akhisar İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik konferans düzenlendi.

Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş konuşmacı olarak katıldı.

Dr. Akkuş, konferansa katılan öğrencilere teşekkür etti.

Akhisar’da-Mevlid-i-Nebi-programları01

Özel öğrencilerden Mevlid-i Nebi programı

Akhisar İlçe Müftülüğü, İlçe Engelli Koordinatörlüğü ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları tarafından "Mevlid-i Nebi" programı gerçekleştirdi.

Akhisar Belediye Park İçi Kültür Salonu’nda düzenlenen programda özel gereksinimli öğrenciler, Kur’an-ı Kerim tilavet etti, ilahi ve şiir seslendirdi.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Muhammet Salman, “Böylesine özel bir programın siz özel öğrencilerimiz tarafından icra edilmesi paha biçilemez değer ve güzelliktedir. Her birinizin emeğine gayretine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve hepinizi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Ammar Esenkal