İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde 46 gencin katılımıyla gerçekleştirilen gezide ilk durak Bursa oldu.

Gençler, İlçe Gençlik Koordinatörü M. Lütfullah Yelkovan rehberliğinde Ulucamii, Tophane, Panorama Bilim Merkezi, Emir Sultan gibi Bursa'nın manevi, tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti.

Sonrasında İstanbul’a geçen gençler burada yer alan tarihi camiler başta olmak üzere çeşitli kültürel mekanları gezdi.

akhisar-gençlik-gezi-22

Gezinin öğrencilere tarih, kültür ve medeniyet açısından önemli bir bakış açısı kazandırdığını belirten Yelkovan, "Genç kardeşlerimize tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtmak ve bu mirası gelecek nesillere aktarmak amacıyla özel bir gezi programı düzenledik. Bu bağlamda tarihi camileri, müzeleri, hanları ve şehirlerin önemli merkezlerini ziyaret etme imkanı bulduk. Gençlerimizin tarihi ve kültürel değerlere olan ilgi ve bilgilerinin artmasına tanıklık etmek bizleri mutlu etti. Anadolu’nun, binlerce yıllık geçmişi ve çeşitli medeniyetlerin izlerini barındıran eşsiz bir coğrafyaya sahip oluşu bizler ve gençliğimiz için büyük bir nimet. Bizlere bu imkanı sunan başta İlçe Müftümüze, katılım sağlayan gençlerimize ve tüm Akhisar Diyanet gençliğine şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Gezi programından duydukları memnuniyeti ifade eden öğrenciler de, Akhisar İlçe Müftülüğüne teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan