Trabzon İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Dijital Dünyada Aileyi Koruyan Faktörler” konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Dairesi Başkanı Sedide Akbulut konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İl Müftü Vekili Muhammed Suiçmez yaptı.

Konferansta konuşan Yaygın Din Eğitimi Dairesi Başkanı Sedide Akbulut, "Günümüzde dijital dünyanın nimetlerinden faydalandığımız kadar zararlarından da etkileniyoruz. Geniş aile olarak yaşadığımız dönemde aile büyüklerinin varlığı otomatik olarak koruyucu bir faktör idi. Günümüzde aile yapımız dijital dünyanın zararlı etkilerinden çok fazla etkilenmek durumunda. Bu zararlı etkilerden korunmak için ailemizde sabrı, sadakati karşılıklı güveni kuşanmak durumundayız. Çocuklarımızı ve gençlerimizi korumasız ve kontrolsüz bırakmamalıyız." dedi. 

Program, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Trabzon Temsilcisi Elif Yükünç’ün hediye takdimi ile sona erdi.