İlahiyat Fakültesi Ali Ericek Uygulama Camii’nin alt kısmında yapımı tamamlanan Diyanet Gençlik Merkezi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü ve Bolu Müftülüğü iş birliğinde tamamlanarak açıldı. Merkezin yapımına Ali Ericek Vakfı ve YILTAŞ Vakfı katkı sağladı.

Bolu Gençlik Merkezi Açılış 77

Manevi danışmanlık, derslikler, söyleşi alanı, ders çalışma ve sunum alanları ile dini yayın satış alanının yer aldığı gençlik merkezinin açılışına Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Bolu Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gökkır, hayırsever iş insanları, akademik ve idari personel, müftülük yönetici ve personeli ile öğrenciler katıldı.

Bolu Gençlik Merkezi Açılış 88

"Gençlere dinimizin güzelliğini anlatmalıyız"

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla açılan merkezin açılışında konuşan Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, hedef kitlelerinin gençler olduğunu vurgulayarak, "Gençler camiye gelmiyorsa gençlerin bulunduğu yerlere bizim gitmemiz lazım." dedi.  Diyanet Gençlik Merkezi ve müftülük çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bolu Gençlik Merkezi Açılış 66

Bolu Valisi Erkan Kılıç ise, bu mekanın Türkiye’ye örnek olmasını temenni ederek, Gençler bu merkezlerden yararlanacaklar. Milli, manevi değerlere bağlı gençliğin, köklerine bağlı gençliğin yetişmesi anlamında bu merkez çok önemli bir hizmet verecek. Burada bir külliye havası da var. Birçok etkinliğin gerçekleştirileceği, çok yoğun bir merkez olacağını düşünüyorum. Çok güzel bir mekân olmuş, inşallah bu merkezden hep beraber yararlanacağız." diye konuştu.

Bolu Gençlik Merkezi Açılış 11

"Diyanet Gençlik Merkezi’nden tüm öğrencilerimiz yararlanabilecek"

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Diyanet Gençlik Merkezi’nin kuruluş sürecine değindi. Diyanet Gençlik Merkezi’nin sadece İlahiyat Fakültesi öğrencilerimize değil tüm fakültelerden öğrencilerimize açık bir merkez olduğunun altını çizen Rektör Alişarlı merkezde sempozyum, çalıştay, konferans ve benzeri çok yönlü etkinliklerin düzenleneceğini söyledi.

Bolu Gençlik Merkezi Açılış 33

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut ise, bir derdi, ideali, tasası olan her yaştaki insan, gençliğini koruyor demektir. Derdini diri tutanlar genç kalmaya hak kazanırlar. Necip Fazıl Kısakürek’in söylediği gibi, ‘Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik/Zaman bendedir ve mekân bana emanettir.’ şuurunda bir gençlik, kim var dendiğinde sağına soluna bakmadan ‘Ben varım’ diyen bir gençlik. Aslında biz gençlikten bunu bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Sedide Akbulut, Diyanet Gençlik Merkezi’nin hayırlı olmasını temenni ederek, merkezin kurulmasında başta Bolu Valisi Erkan Kılıç, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Müftü Hüseyin Demirtaş ve Dekan Prof. Dr. Bilal Gökkır olmak üzere emeği geçenlere şükranlarını sundu.

Bolu Gençlik Merkezi Açılış 44

Programın sonunda Bolu Valisi Erkan Kılıç, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı hayırsever iş insanları Mustafa Ericek ve Emre Yıldırım’a hediye takdim edildi. Program, Diyanet Gençlik Merkezi’nin gezilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan