Ahlat İlçe Müftülüğüne bağlı Abdurrahman Gazi Kur’an Kursunda 2 ay gibi kısa sürede hafızlığını ikmal eden Mehmet Nafi Keskin, Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada iki hayalinden biri olan hafızlığı yapmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Hafız Keskin, "Öncelikle Rabbim’in kelamını iki ayda ezberlediğim için Allah’a sonsuz şükürler olun. Küçükken kurduğum iki hayalden birine kavuştum. Şimdi sıra ikinci hayalimi hayata geçirmekte. O da ülkemde Arapça alt yapıyı aldıktan sonra Mısır’a gidip El Ezher Üniversitesi’nde okumak." ifadelerini kaydetti.

Kur'an Kursu Öğreticisi Adem Vermez ise öğrencisi hakkında "Mehmet Nafi 25.07.2023’te resmi olarak kursumuzda benim yanımda başladı. Çok keskin bir zekaya sahip olduğunu hemen fark ettim. İlk başlarda günde 5 sayfa verdim. Günde iki ders verdim. Günde 10 sayfa 'ham' okuyarak 15 günde hatmini tamamladı. Bu şekilde rabbimin izniyle hafızlığını 2 ayda tamamlamış oldu. Mehmet Nafi öğrencime Kur’an-ı Kerim ışığında geçireceği istikametli bir ömür diliyorum." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan