Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen illerde yürütülen yaygın din eğitimi faaliyetlerinin etkinlik ve verimliliğini artırmaya yönelik "Bir Tohum Ek Umut Yeşersin" projesi hayata geçirildi.

Bu kapsamda depremden birinci derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapmakta olan Kur'an kursu öğreticilerinin deprem sonrası hayata ve işe uyum süreçlerinin kolaylaştırması amacıyla uzman desteği sağlanıyor.

Söz konusu projenin ilk uygulama adımını gerçekleştirmek üzere Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay illerine alan uzmanlarından oluşan bir ekiple ziyaret gerçekleştirildi.

Adıyaman ve Malatya ziyaretinde Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Kur'an kursu öğreticilerine proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Daha sonra programa katılan personele Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın mektubunu ve projenin simgesi tohum kalemlerinden takdim etti.

Bir Tohum Ek Umut Yeşersin Adıyaman (1)

Burada konuşan Akbulut, depremden en çok etkilenen Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay ve Gaziantep illerinde toplamda 3000 kadrolu, sözleşmeli ve geçici Kur’an kursu öğreticisinin psikososyal anlamda desteklenmesinin amaçlandığını söyledi.

Projenin 2023 Aralık ayında başlayıp 2024 haziran ayına kadar devam edeceğini belirten Akbulut, "İnanıyorumki bölgede deprem öncesi olduğu gibi yine güzel işler yapamaya devam edecektir ve acılarımız paylaştıkça daha da azalacaktır." dedi.

Genel Müdür Akbulut, daha sonra Adıyaman İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu ve Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım ile birlikte depremde vefat eden personelin ailelerine yönelik taziye ziyaretinde bulundu.

Editör: Ömer Ceylan