Sabah namazı buluşmasında "Ramazan-ı Şerif" ve "Bereket" konusu işlendi.

Cemaate hitap eden İl Müftüsü Tandoğan Topçu, şunları kaydetti:

“İnsanlığın kararan ufkunu aydınlatan ilahi kitabımız Kur’an-ı Kerim ramazan ayında inmeye başlamıştır. İslam’ın beş temel esası olan oruç bu aya tahsis edilmiştir. Bu ayda tutacağımız oruçlarla sabrı ve nefsimize hakim olmayı öğrenip aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olacağız. Bu ayda verecek olduğumuz zekât, fitre ve sadakalarla, kuracağımız iftar sofralarıyla buruk gönülleri sevindirip, dostlukları kuvvetlendirip insani değerleri hâkim kılmanın azmi ve gayreti içerisinde olacağız.

Ramazan ayı Kur’an ayıdır, oruç ayıdır, teravih ayıdır, mukabele ayıdır, zikir ayıdır; zekât, fitre ve sadaka ayıdır. Ramazan ayı evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş ayıdır. Ramazan ayı on bir ayın sultanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu yılki ramazan ayı boyunca yapacak olduğumuz tüm ibadetlerin Yüce Rabbimiz tarafından kabul edilmesini, bu ayın başta Ağrılı hemşehrilerimiz olmak üzere ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Gençlerin ve Ağrı halkının yoğun ilgi gösterdiği sabah namazı buluşmasında, cami cemaatine ve gençlere çorba ikram edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan