Ağrı’da “2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen etkinliklerle devam ediyor.

Bu kapsamda Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Eleşkirt ve Diyadin ilçe müftülüklerince düzenlenen “vefa” programlarında vatandaşlarla buluştu.

Eleşkirt İbrahim Halil Kaya Camii ve Diyadin Merkez Camii’nde cemaatle bir araya gelen İl Müftüsü Topçu, “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu sohbet etti.

"Allah’a, Peygamber'e, anne-babaya, insanlara, camiye, din görevlilerine, çevreye ve tüm varlığa vefakar olunması gerektiğini" ifade eden Müftü Topçu, "Vefa; yaşanmışlıklara saygı duymak ve iyilikleri hatırlamak, kadir kıymet bilmek demektir. İnsan olabilmek için gereken en yüce erdemlerden biri de vefalı olmaktır. Vefa denilince tabi ki her şeyden önce insan kendisine bu bedeni veren, zekayı veren, konuşma kabiliyeti veren, el, ayak, göz, kulak her uzvu kendisine bahşeden ve kendisini yoktan var eden Allah’a karşı vefakar olmalıdır. Allah’ın kadir ve kıymetini bilip, O'nun emir ve yasakları doğrultusunda yaşamaya gayret etmeliyiz. Ardından Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'ya (s.a.s.) olan vefayı hiç unutmamak gerekir. O'na karşı vefakarlık da O'nun hayatını hayatımıza uygulamaya çalışmak, gayret etmektir." değerlendirmesinde bulundu.

Salgından dolayı camilerin bir süre cemaatsiz kaldığını anımsatan Topçu, "Son zamanlarda salgın nedeni ile de camilerimiz bir süre cemaatsiz kaldı. Camilerimizin cemaatsiz bırakılmaması, camilerimize karşı vefa örneği olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Tutak'ta "vefa" konulu konferans düzenlendi

Tutak İlçe Müftülüğü, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans düzenledi.

Tutak Öğretmenvi Konferans Salonu'nda  düzenlenen program, İstiklal Marşı'nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını Tutak İlçe Müftüsü Mustafa Solhan yaptı.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye davet edilen İl Müftüsü Tandoğan Topçu, "Dinimizin temel ahlaki değerlerinden olan vefa, hayatımızın her anında olması gereken bir erdemdir. Yapılan iyiliklerin kadir kıymetini bilmek ve vefa göstermek gerekir." dedi.

Müftü Topçu, din görevlilerinin haftasını kutlayarak sözlerini tamamladı.

Radyo programı

Öte yandan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Tutak Radyo programına konuk olan İl Müftüsü Topçu, haftanın teması olan “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konusu üzerine sohbet etti, yayın esnasında sorulan soruları yanıtladı.

Editör: Mehmet Çalışkan