Manisa Müftülüğü ile Celal Bayar Üniversitesi iş birliğinde Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Gençliğe Değer” projesi kapsamında toplanan yaklaşık 2 bin 300 kitap ve 50 öğrencinin ihtiyacını karşılayacak kırtasiye malzemesi Ağrı’da çeşitli okullara dağıtıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Gençliğe Değer” projesi kapsamında, Manisa Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğü ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Dostluk, Eğitim ve Spor Topluluğu iş birliğinde Celal Bayar Üniversitesinde “Kitap ve Kırtasiye Malzemesi Toplama Kampanyası” başlatıldı.

Kampanya kısa sürede büyüyerek yüzlerce üniversite öğrencisinin desteğini aldı.

Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı kampanyada yaklaşık 2 bin 300 kitap ve 50 öğrencinin ihtiyacını karşılayacak kırtasiye malzemesi toplandı.

Kampanyada toplanan kitaplar ve kırtasiye malzemeleri Ağrı Merkez Boztoprak Köyü Ortaokulu, Diyadin Rahmankulu Köyü İlkokulu, Doğubayazıt Diyanet Gençlik Merkezi ve Şehit Polis Gökhan Kirazlı Ortaokuluna, üniversiteli gençler tarafından bizzat teslim edildi.

Teslim sırasında üniversiteli ağabeyleriyle tanışan Ağrılı öğrenciler, onlarla çeşitli oyunlar oynadı, bol bol fotoğraf çektirdi.

Kampanya hakkında Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Manisa İl Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörü Osman Güreser, “Artık dünya bilenler ve bilmeyenler olarak ikiye ayrılacak. İslam’ın ilk emri ‘Oku’ prensibiyle, ‘iyiliğin hâkim olduğu yarınlara’ sloganıyla hareket ederek bilenler tarafında olmayı, İslam ve insanlık medeniyetine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda kampanyanın başlamasında vesile olan Dostluk Eğitim ve Spor Topluluğu’nun üyelerini can-ı gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca misafirperverliklerinden dolayı Ağrı İl Müftülüğümüze, İl Gençlik Koordinatörü Muhammed Zahid Eraslan ve ekibine, Diyadin ve Doğubayazıt Müftülüklerine, Ağrı’ya gençlerimizin ulaşmasını sağlayan hayırseverlere ve gençlerimizi Ağrı’da yalnız bırakmayan hocalarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan