Kurbanını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı vle Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde düzenlen Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nu tanıtmak üzere Ağrı İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Ağrı Şubesi iş birliğinde "Türkiye Diyanet Vakfı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve Bağış Standı" açıldı.

Cumhuriyet Caddesi'nde açılan tanıtım ve bağış standında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Tandoğan Topçu; "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde 'Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında yapılacak olan bu bağışlar, yurt içi ve yurt dışındaki mağdur, mazlum, fakir, fukara belki de ayda, altı ayda, bir yılda tenceresinde tek bir lokma et pişmeyen din kardeşlerimize ya da mağdur, mazlum insanlara ulaştırılacak. Bizim dinimize göre sadaka Müslim ve gayrimüslim herkese verilir." dedi.

Kampanyanın vatandaşlara ulaşması noktasında medya organlarına da görev düştüğünü dile getiren İl Müftüsü Topçu; "Basın yoluyla hem Ağrı'daki vatandaşlarımıza hem de sesimizin, soluğumuzun gittiği her yerde bunları dile getiriyoruz. Zekat olduğu gibi kurban da büyük bir sosyal yardımlaşmadır. Çoğu ülkelerde insanlar bir lokma ekmeğe muhtaçtır. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Biz de bu çerçevede bu kampanyayı başlattık. Cenab-ı Hakk hayırlara vesile eylesin. Bereketli bir kampanya olmasını Cenab-ı Hakk'tan temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan