Ağrı Müftülüğünce Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonu’nda düzenlenen konferansa, İl Müftüsü Tandoğan Topçu konuşmacı olarak katıldı.

Müftü Topçu şunları kaydetti:

“Bizler her zaman ilkeli ve prensipli davranmalıyız. Bulunduğumuz imam hatip ruhunu unutmamalıyız. Bizlerin Müslüman olarak belli başlı görevleri var. Bir kısım fiillerden uzak durmamız gerektiği gibi bir kısım fiillere de yakın durmamız isteniyor. Bizden bunu isteyen Yüce Rabbimizdir. O zaman Rabbimizin bizden istediklerine uymamız gerekir ki O’nun sevgisini kazanalım. Her yerde kurallar var. Okullarda, sokaklarda, evlerde. Biz bu kurallara uyduğumuz zaman iyilikler, güzellikler bizi bekler. O yüzden her yerin kurallarına uymalıyız ki hayatımızı rahat bir şekilde sürdürebilelim.

İyi bir öğrenci olmak ve iyi bir gelecek istiyorsak başta anne babamıza ve öğretmenlerimize karşı sorumluluklarımızı iyi bir şekilde yerine getirmemiz gerekir. Sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz takdirde ileride kuracağımız ailenin ve işimizin değerini biliriz. Aileyi yalandan dolandan uzak bir şekilde kurarsak ailenin temeli sağlam olacaktır. Aileyi anlayabilmek için anne babamıza karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Saygıda kusur etmemeliyiz, onları kırmamalı, incitmemeliyiz. Cennet anne babanın rızasındadır. Cehennemde anne babanın rızasını alamamaktadır. Burada anne babanın rızasını almak oldukça önemlidir. Bunun için ailemize her zaman saygılı olup onların rızasını almak için çaba göstermeliyiz.”

Editör: Mehmet Çalışkan