Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Temel Aile Bilinci Eğitimleri” kapsamında, Ağrı Müftülüğü Kur'an kursu öğreticilerine yönelik seminer düzenledi.

Seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Tandoğan Topçu şunları söyledi:

“Buradan aldığımız bilgilerimizi kursiyerlerimize iletmek için görev üstleniyoruz. Aile mefhumu önemlidir. Aile toplumun çekirdek yapısıdır. Sadakat, samimiyet,  sevgi ve merhamet merkezidir. Böylesi bir aile, toplumunu geleceğe hazırlayan önemli bir görevi ifa etmiş olur. Ailede çocuk, anne babaya karşı saygıyı yitirmişse, eşler arası saygı ve sevgi kalmamış ise, nezaket gitmişse işte o zaman toplumda huzursuzluk kendiliğinden meydana gelir. Toplumda sorunlu çocukların sebebi, uyuşturucu, cinayet, istismar gibi hadiselere, suçlara itilen çocukların kaynağında ailevi sorunlar yatmaktadır.  Açık bir ifade ile diyebiliriz ki Allah’ın, Peygamber’in ve kısacası İslam’ın muradına aykırı hususların temelinde yine aile içi şiddet ve sevgisizlik vardır. Ailevi şefkatten yoksun yetişen çocuklar sorunlu çocuklardır. Aile önemlidir, aile olmak daha da önemlidir. İyilik ve güzellikler adına kendi ailemize karşı davranış biçimimiz nasıl ise topluma da o manada yansımalıdır. Güçlü toplumlar ancak maneviyatı, sevgisi güçlü ailelerle kurulabilir. Aile mefhumu Batı'da kaybolduğu gibi maalesef yavaş yavaş bize de sirayet ediyor gibi. Çok çalışmamız ve çok dikkatli olmamız gerekiyor.  Boşanma oranları evlilik oranlarına yaklaşıyor toplumda. Aile yapısı sevgi ve saygı ile Allah ve Resulü’nun muradına uygun teşekkül ederse inşallah toplumsal yapı daha güzele gideceğine inanıyorum.”

İki gün süren seminerde;

“Ailem ve Ben,  Ailemde Bir Çocuk Var, Ailemde Bir Genç Var, Ailemde Bir Yaşlı Var, Ailemde Bir Engelli Var, Akrabalarım Var, Ailemin İletişim Dili,  Ailede İffet ve Mahremiyet, Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum, Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum, Ailemde Merhamet İstiyorum, Ailem Dağılmasın”  konu başlıkları altında sunumlar yapıldı. 

Seminer sonunda katılımcılara belgeleri takdim edildi.

Ağrı İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan