Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek veriyor.

Bu kapsamda Ağrı İl Müftülüğü tarafından merkez ve ilçelerde görev yapan personele yönelik "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıda din görevlilerine hitap eden İl Müftüsü Celal Büyük, "Mesele sadece kurban değildir. Bu organizasyon insanlığın mutluluğuna, huzuruna katkı sağlamakta, muhtaç kardeşlerimizin umudu olmakta ve kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirmektedir. Bu yardım hareketi vesilesiyle dünyanın birçok noktasında muhtaç insanların sofrasına bir nebze de olsa katkı sunuyoruz. Bu insanların çoğunun seneden seneye et gördüğünü ve bunu da yemek yerine kurutup bir yıl boyunca çocuklarının yemeklerine kattığını da biliyoruz." dedi.

İl Müftüsü Büyük, "Allah katında ihtiyaç sahiplerine karşı mahcup olmamak için bu organizasyonun merkezinde olan bizlerin sorumluluğu çok fazladır. Muhtaç insanların umutlu bekleyişlerine ışık olmak için gecelerimizi gündüzlerimize katarak çok çalışmalı, davamıza ve hizmetimize sahip çıkmalıyız. Hizmetimizde samimi ve gayretli olursak hem dünyada hem ahirette huzurlu oluruz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan