Afşin İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Afşin Şubesi koordinesinde İHH Hollanda, Avrupa Yardım Vakfı gönüllüleri De Wegwijzer ve Vikke Autos tarafından desteklenen Afşin Belediyesi, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Kızılay İlçe Temsilciliği ile birlikte organize edilen programda 160 engelli bireye akülü tekerlekli araç ile 3 tekerlekli scooter engelli araç hediye edildi.

Afşin Kapalı Spor Salonunda düzenlen programda konuşan İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, "Rabbim hiçbirimize gücümüzün üstünde yük vermemiştir. Engelli kardeşlerimiz, sizler her şeyin en iyisine layiksiniz, burada sizlere düşen öncelikle tedavi noktasında elinizden geleni yapma, yapmanız ardından da inşallah hayatın her alanında azimle çalışmaktır. Bizlere ise gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı söylemenin ötesine geçerek fiiliyata dökmektir, bu programda güzel bir örnek teşkil etmiştir. Engelleri aşmada hayatı paylaşmada bir araya gelen, yeryüzünde iyilik egemen olması için çaba sarf eden sizleri tebrik ediyorum." dedi.

Afşin-engel-program-22

Açılışta konuşan Afşin İlçe Müftüsü Mehmet Yürek ise "Kur'an-ı Kerim'de iyilik ve takvada yardımlaşın buyuruyor. Sevgili Peygamberimiz de yine birçok hadis-i şeriflerinde yardımlaşmaya teşvik ediyor. İslam tarihinde bunların çok çok önemli örnekleri var. Bizlerde Avrupa'daki kardeşlerimizle bu duygularla Türkiye'de bulunan kardeşlerimizin yüreğine ve gönlüne dokunmak adına bu programı düzenledik. Burada kardeşlerimizin engelleri aşmada hayatı paylaşmada yürüyen ayağı olabilirsek ne mutlu bizlere. Rabbim dualarıyla burada bulunan fiili dualarıyla aramızda bulunan ve desteklerini gönderen bütün kardeşlerimizden razı olsun. Rabbim hayırlarınızı kabul eylesin." ifadelerini kaydetti.

Afşin-engel-program-33

Konuşmaların ardından akülü ve tekerlekli sandalyeler dağıtılarak projede emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Programa Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Jandarma Komutanı Özgür Gümüşay, yurt dışından gelen gönüllüler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ömer Ceylan