Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Aile ve Dini Rehberlik Bürolarında (ADRB) görevli personele yönelik "Proje Döngüsü Yönetimi Eğitim Programı" gerçekleştirildi.

Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’ndeki programda aile sorunlarının çözümüne katkı sağlamak, projeler hazırlayıp uygulamaya dair bilgi ve becerilerin geliştirilmesi amaçlandı.

Programa Diyanet İsleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen ve Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Saban Kondi ile Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan katıldı.

ADRB-personeline-“Proje-Döngüsü-Yönetimi-Eğitim-Programı”03

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açışında konuşan Diyanet İsleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, "Hazırlayacağınız projeler orijinal ve dikkat çekici olmalı. Toplumun tüm katmanlarını içine alacak şekilde kapsayıcı olurken ayrıca sürdürülebilir, ölçülebilir ve somut çıktıları olmalıdır. Milletin birlik ve beraberliğine katkı sunan projelere ağırlık vermeli, ötekileştiren, ayrıştıran dil, üslup ve söylemi de toplumumuzda barındırmayacak şekilde kucaklayıcı çalışmaları yaygınlaştırmalıyız." dedi.

ADRB-personeline-“Proje-Döngüsü-Yönetimi-Eğitim-Programı”01

Ardından konuşan Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, "Umutsuz olmamalıyız. Hayata hep olumlu bakarak doğrularda ısrar etmeli, kötü ile değil kötülükle mücadele ederek önceliklerimizi iyi belirlemeliyiz. Önceliklerimizi belirlemek, aile ve gençlere yönelik projeler uygulamak, bu çalışmalara mutlaka gönüllü insanları katmak, paydaşlarımızla birlikte çalışmalar yürütmek çalışmalarımıza güç ve bereket katacaktır. Hz. Peygamber (sas)'in yönteminde, insana faydalı olmak, hiçbir ayrım gözetmeden insanların problemlerini çözmek için çalışmak vardır." diye konuştu.

ADRB-personeline-“Proje-Döngüsü-Yönetimi-Eğitim-Programı”02

Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan ise, aile ve dini rehberlik faaliyetlerini yürüten,  projeler üreten ve uygulayan Başkanlık personelini proje hazırlama ve yürütme konusunda daha donanımlı hale getirmek ve çalışmalarının verimini artırmak amacıyla eğitimi planladıklarını belirterek, "Bu eğitime katılan personelimizin eğitim boyunca yaptıkları uygulamalı çalışmalar neticesinde profesyonelce hazırlanmış projelerle müftülüklerine dönecek olmalarının bundan sonraki hizmetlerine olumlu etki edeceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Kursiyerler, eğitim boyunca teorik derslerin yanında proje yazma uygulamaları da yaptı.

ADRB-personeline-“Proje-Döngüsü-Yönetimi-Eğitim-Programı”04

Eğitim süresinde kursiyerler, “Evet Demeden Önce, Rakip Değil Refik/iz, Sosyal Medyayı Bilinçli Kullanıyorum Ailemi Koruyorum, Yıldızlar Işığını Güneşten Alır, Sınırlarımı Biliyorum Kendimi Koruyorum, İdeal Aile Kaliteli Toplum, Ailemle Güzel Ailece Özel” isimli sekiz proje hazırladı.

Editör: Ammar Esenkal