Adıyaman Diyanet Gençlik Merkezi Dualarla Açıldı

Diyanet Gençlik Merkezi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 81 il merkezinde ve ilçelerinde gençlik merkezi açılması için il ve ilçe müftülüklerine talimat vermesinin ardından, Adıyaman İl Müftlüğünün girişimi ve Adıyaman Belediyesinin desteğiyle Yenipınar Mahallesi Erdem Caddesinde 20 Nian 2018 Cuma günü hizmete girdi.

Yenipınar Mahallesi Erdem Caddesi üzerinde bulunan Diyanet Gençlik Merkezi açılış törenine, Adıyaman Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, Adıyaman Belediyesi Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Emekli İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Eski 2. Başkanı Mazhar Bilgin, STK temsilcileri, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreni Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Diyanet Gençlik Merkezi'nin hayırlara vesile olmasını diledi.

Öztürkçü konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

" Muhterem davetliler diyanet işleri başkanlığı 81 il de Diyanet gençlik merkezleri inşa ediyor.Amaç, milli ve manevi değerlere bağlı Kitap okuyan araştıran nesiller yetiştirmek..Şunu da izah etmeden geçemeyeceğim. Her ne kadar dış tabela da Diyanet gençlik merkezi yazıyorsa da, bu binanın tüm tefrişatı belediyemiz tarafından yapıldı. Bu binanın bu hale gelmesinde onların emeği var.Huzurlarınızda sayın belediye başbakanımız F.Hüsrev Kutlu'ya teşekkür ediyorum. İnşallah bu gençlik merkezinden ahlaklı, milli ve manevi değerlere bağlı bir nesil yetişir.Gayemiz maksadımız milli ve manevi değerlerine sahip gençler yetiştirmek. Bunu yapacak maddi imkanımız olmadığı için hemen belediye başkanımıza koştuk onlarda sağ olsunlar destek verdiler. Bu gençlik merkezimiz gençler için çok faydalı hizmetler sağlayacak. Ben emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, "Belediye olarak her türlü faydalı hizmet için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Diyanet Gençlik Merkezimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Diyanet Gençlik Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve katılımcıların gençlik merkezini gezmesinin ardından Müftü Öztürkçü Belediye Başkanı Kutlu'ya desteklerinden dolayı plaket takdim etti.