Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında Adana'dan 7 günlük umreye gidecek olan 48 üniversiteli genç, havalimanından kutsal beldelere dualarla uğurlandı.

Uğurlama programına İl Müftüsü Mehmet Taşcı, İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ali Hançer, gönüllü ve görevli din görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

adana-genç-umre-33

Uğurlama programında konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "İnşallah bugün buradan kardeşlerimizi sâlimen gönderiyoruz. Cenab-ı Allah ganimen dönmelerini nasip eylesin. Burada özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve muhterem Başkanımız Prof. Dr.  Ali Erbaş hocamıza şükranlarımı sunuyorum. Sevgili Gençler! Sizler bu topraklarda, bu caddelerde, bu sokaklarda bu millete örnek olarak gezeceksiniz. Yüce Mevla umduklarınızı bulmuş bir şekilde dönmenizi nasip etsin." dedi.

adana-genç-umre-55

Konuşmaların ardından Müftü Taşcı, umreye gidecek öğrenciler için dua etti.

İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ali Hançer de umre ibadeti için ilk defa kutsal beldeye gidecek öğrencilere yapacakları işlem ve ibadetlerde dikkat edecekleri hususlara dair bilgilendirmede bulundu.

adana-genç-umre-44

Öğrenciler de duygularını paylaşarak emeği geçenlere teşekkür etti.

adana-genç-umre-22

Bir haftalık umre ziyaretinde Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii İmam Hatibi Esat Özkaya, öğrencilere rehberlik edecek.

Editör: Ömer Ceylan