Adıyaman'da evleri hasar alan ve maddi durumu nedeniyle de evlenmekte zorlanan genç kıza yapılan çeyiz yardımı Adana'dan yola çıktı.

Genç kızın tüm eşyaları hayırseverler tarafından alınırken, düğün olduğunu duyan hayırsever vatandaşlar ise hiç tanımadıkları çiftin düğününde takı takmak için adeta seferber oldu.

İnce Camii görevlileri yuva kuracak ihtiyaç sahibi depremzede genç kızın çeyizini gönüllü hayırseverlerle birlikte hazırladı.

Yaptıkları hayır ve gösterdikleri duyarlılıktan dolayı cami görevlilerine ve cemaatine teşekkür eden Çukurova Müftüsü Kadir Demirlenk, "Bazı hassasiyetlerimizin azaldığı bir dönemde İnce Camii görevlilerimizin ve sizin gösterdiğiniz bu hassasiyet dikkate şâyân ve övgüye lâyıktır. Ölenle ölünmüyor, hayat devam ediyor. Hayatî ihtiyaçlardan biri de evliliktir. Her ne kadar depremler veya savaşlar olsa da bu bir ihtiyaçtır ve bu ihtiyacın giderilmesi lazım. Dolayısıyla ihtiyaç sahibi olan kız kardeşlerimizin çeyiz ihtiyacı da ciddi manada bir ihtiyaçtır. Orada her şeyini, malını, mülkünü kaybetmiş; eşini, dostunu, çevresini kaybetmiş kardeşlerimiz için bu ihtiyaç daha elzemdir çünkü masrafı ikiye üçe katlıyor. İnşallah onların yaralarına merhem olmak, ihtiyaçlarına bir katkı da biz sunmak için böyle güzel bir hareket yapıldı. Hocalarımı ve siz cemaatimi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Çeyiz eşyasının toplanmasında büyük çaba gösteren İnce Camii Müezzini Cumali Korkut'un eşi Birgül Korkut, hem depremzede olan hem de Adana'da ağır bir hastalık tedavisi gören genç kızın çeyizini Adıyaman'a götürüp teslim ettiklerindeki mutluluğun kendilerine yeterli olacağını kaydetti.

Çeyiz yardımı için aileye yardımcı olan İnce Camii Müezzini Cumali Korkut ise, "Ailemiz zaten depremzede. Bu vesileyle 6 Şubat depreminde vefat edenlere de Rabbim rahmet eylesin. Yaralı olarak kurtulanlara, sakat kalanlara Rabbim Şâfî ismi ile şifâlar ihsan eylesin. Hepimizin derinden yaşamış olduğu bir hadiseydi." dedi.

Çeyiz eşyalarının katıldığı araç duâlarla Adıyaman'a doğru genç kıza teslim edilmek üzere yola çıktı.

Editör: Ömer Ceylan