Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası sürüyor.

Bu kapsamda Adana İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Adana Şubesi öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan 3 yardım tırı, İl Müftüsü Mehmet Taşcı'nın yaptığı duanın ardından Adıyaman'a uğurlandı.

Burada konuşan Müftü Taşcı, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları ile özellikle Adana İl Müftülüğümüz koordinesinde ilk günden itibaren Kahramanmaraş başta olmak üzere tüm deprem bölgelerimize ayni ve nakdi yardımlarımızı gönderdik. Gelmiş olduğumuz süreçte deprem bölgelerine Adıyaman’daki konteyner kentte kullanılmak üzere kanepe ve yemek masasılarına ihtiyaç olduğu bizlere bildirildi. Bugün ilk etapta hızlı bir şekilde 3 tır hazır hale getirildi. Adıyaman’a gönderildi. Maddi ve manevi destek olan herkesten Allah razı olsun. Bundan sonrada tüm imkanlarımız ile ülkemiz için canla başla çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Editör: Ömer Ceylan