Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığı, Adana İl Müftülüğü, Danimarka Türk Diyanet Vakfı, Kopenhag Din Hizmetleri Müşavirliği ve Adana Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü iş birliğiyle yürütülen "Yuvalar Kuruyoruz" projesi kapsamında hayalleri yıkılan gençlerin yuvalarını kurmak, evlenip borç içinde bulunan veya evlenmek istese de yeterli maddi imkana sahip olmayan genç çiftlerin yaralarına merhem olmak amacıyla ihtiyaç sahibi 18 genç çifte yardımda bulunuldu.

İl Müftülüğü Toplantı Salonundaki programa Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, Danimarka Türk Diyanet Vakfı yetkilileri, Diyanet gençlik koordinatörleri ile genç çiftler katılım sağladı.

adana-aile-yardım-33

Çiftlere aile semineri verilen programda Danimarka Türk Diyanet Vakfı Yetkilisi İsrafil Kılıç, Danimarka'da yaşayan gurbetçilerin selamlarını ileterek, projenin ortaya çıkış süreci ve amacı üzerine açıklamalarda bulundu.

adana-aile-yardım-44

Sonrasında çiftlere hitap eden Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Projeye katkı sunan, emek veren, özellikle Danimarka Türk Diyanet Vakfı görevlilerine, gönüllü ve görevli din görevlilerine teşekkür ediyorum. Özel bir çalışma ile yürütülen bu proje neticesinde şehrimizde 18 genç çiftimizin gönüllerine dokunmaya çalıştık. Ben bu genç kardeşlerimize sağlıklı, afiyetli, huzurlu ve mutlu bir evlilik hayatı diliyorum." diye konuştu.

adana-aile-yardım-22

Program genç çiftlere hediye takdiminin ardından, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

adana-aile-yardım-55

Editör: Ömer Ceylan