Adana İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans gerçekleştirildi.

Programa İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Selçuk Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, ilçe müftüleri, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve din görevlileri katıldı.

adana-mevlidi-nebi-konferansı-33

Ramazanoğlu Camii Konferans Salonundaki program, Bakımoğlu Mescidi İmam Hatibi Ömer Faruk Bolat'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı açılış konuşmasında Mevlid-i Nebi haftasının "Peygamberimiz İman ve İstikamet" konusuyla icra edildiğini ve bu haftayı idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

adana-mevlidi-nebi-konferansı-11

Sonrasında katılımcılara hitap eden Selçuk Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, "Değerli kardeşlerim! İmanın girdiği bir gönül bambaşka bir gönül olur, değişir. O artık huzur iklimine kavuşur ve bu imanın girdiği yüreğin, kişinin yeni bir kimliği yeni bir adı vardır; işte o mümindir." dedi.

adana-mevlidi-nebi-konferansı-44

Adana İl Müftülüğü Koro Şefi Tarık Karadağ ve ilahi ekibinin ilahi dinletisi sunduğu program sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Ömer Ceylan