Seyhan Müftülüğüne bağlı Ünlüağaç Camii'nde çocuklara yönelik iftar programı düzenlenerek teravih namazına katılan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Programda çocuklarla bir araya gelen Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, "Peygamber Efendimizin müjdelediği gibi zaten bizlere de düşen din görevlilerimize, gönüllülerimize ama hepsinden öte, anne babalara bu çocuklarımıza iftarın neşesini, sahurun sevincini Ramazan'ın güzelliklerini bu yaşlarda yaşatmak. Bizlerin de asli vazifelerimizden birisi de budur." dedi.

adana-çocuk-iftar-22

Camilerin çocuk ve gençlerle çok daha güzel olduğunu ifade eden Müftü Taşcı, "Bugün burada güzel bir iftar sevinci yaşamasına vesile olan Nurullah hocamıza kardeşi bizim din gönüllümüz Emrullah hocamıza, Mahalle halkına çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bizleri böyle güzelliklerden Mahrum eylemesin. Çocuk sesi ve neşesinin camilerimizden hiç eksilmemesini temenni ediyoruz." diye konuştu.

adana-çocuk-iftar-33

Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman da çocukların daha fazla camilere gelmelerini sağlamak amacıyla projeler yürüttüklerini ifade ederek, "Ramazanın ilk gününden itibaren bütün camilerimize böyle cıvıl cıvıl çocuklarımız geliyor ve birlikte teravih namazını kılıyoruz. Çalışmalarından dolayı cami görevlimiz Nurullah hocaya da teşekkür ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Etkinliğe 150’ye yakın çocuğun katıldığını ifade eden Yaman, "Gençlerimizle, çocuklarımızla camilerimiz adeta çiçek bahçesine dönüştü. Bu tür faaliyetlerle çocuklarımız Ramazan ayı boyunca mukabeleye, teravihe ve diğer vakitlere geldikleri sürece puanlar topluyor ve içlerinde en fazla katılım sağlayan, camiye gelerek en fazla puanı toplayan çocuklardan birinciye bin lira ikinciye 750 lira üçüncüye de 500 lira vereceğiz. Böylelikle çocuklarımızı camiye, ibadete, oruca, iftara ve sahura alıştırma gibi kazanımlar elde etmeleri sağlanıyor." şeklinde konuştu.

Editör: Ömer Ceylan