Ardahan İl Müftülüğünce Ramazan ayı dolaysıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Düzenlenen etkinliklere Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Dr. Ulvi Ata konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikler kapsamında imam hatip lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Dr. Ata, "Bu sıralarda oturmak bir imtiyazdır. Sizler buralarda aldığınız eğitim ile dünyanın neresine giderseniz gidin aranan kişiler olacaksınız. Bu noktada teknoloji ne kadar ileride de  olsa, hangi çağda olursak olalım inanmak ihtiyacı her zaman var olacaktır. Bizler ihtiyaç duyulan inancı yaymada sorumluluk sahibi kişileriz. Bu amaç ve gaye ile hedeflerinizi her daim diri ve büyük tutun." dedi.

ulvi-ata-ardahan-ramazan-44

- Din görevlileriyle buluşma

Din görevlileriyle gerçekleştirilen toplantıda konuşan Dr. Ata, "Cenab-ı Allah’ın lütfettiği bu mesleğin kıymetini bilmeliyiz. Bizler zaman kavramı tanımayan her birimizin kendince sorumlulukları olan bir kurumda yer alıyoruz. Hangi görev ve sorumluluklarda olursak olalım, içinde bulunduğumuz işi en güzel şekilde yapabilmek için çaba ve gayret göstermeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

ulvi-ata-ardahan-ramazan-33

- Kur’an kursu öğrencileriyle buluşma

Ardahan İl Müftülüğüne bağlı Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu öğrencilerini ziyaret eden Dr. Ata, hafızlığın öneminden bahsederek hafızlık yapanların seçili kişiler olduğunu söyledi.

Dr. Ata, Erkek Hafızlık Kur'an Kursu'nda protokol ile birlikte hafızların iftar sevincine de ortak oldu.

İftar sonrası hafız öğrenciler ile yakından ilgilenen Ata,  Kurs öğreticilerinden hafızlar hakkında bilgi aldı.

ulvi-ata-ardahan-ramazan-22

- Cami sohbetleri

İl Müftülüğü bünyesinde düzenlenen programlar çerçevesinde Başkanlık Müşaviri Dr. Ata, Merkez Camii ve Serhat Ulu Camii'nde "Ramazan ve Dayanışma" konulu vaazda bulundu.

Editör: Ömer Ceylan