Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Hediyem Kitap Olsun" kampanyası başlatılmıştı.

Bu kapsamda Zonguldak İl Müftülüğü, TDV Zonguldak Şubesi ve hayırseverlerin destekleriyle temin edilen kitaplar, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ)'ne ulaştırıldı.

İl Müftüsü Aşır Durgun, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

Rektör Özölçer, ZBEÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir ile birlikte kütüphaneyi ziyaret eden Müftü Durgun, öğrencilerle sohbet etti.

Zonguldak’ta-‘Hediyem-Kitap-Olsun’-kampanyası-kitapları-dağıtılıyor02

Ziyarette konuşan Müftü Durgun, "Yüce kitabımız Kur’an’ın rehberliğinde inşa edilen İslam Medeniyetimiz, sahih dini bilgiyi tüm insanlığa ulaştırmada bir köprü görevi üstlenmiştir. Bu bağlamda okumak, bilgi sahibi olmak ve araştırma yapmak insanın hem dünya hem de ahirette huzura ermesine vesile olacak çabalardır. Çeşitli kitle iletişim ve etkileşim araçlarının hızla yaygınlaştığı ve her türlü bilginin gelişigüzel bir şekilde paylaşıldığı günümüzde insanlar özellikle sahih dini bilgiye ulaşmak için daha fazla özen göstermeli ve daha dikkatli davranmalıdır." dedi.

Doğru kaynak ve bilgilerin paylaşılması ve çoğaltılmasının bireysel, sosyal ve toplumsal hayata olumlu katkıda bulunacağının altını çizen Müftü Durgun, "Bu anlayışla hareket eden Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız söz konusu kampanyayı ‘Hediyem Kitap Olsun’ mottosuyla başlatmış, hayırsever ve necip milletimizin destekleriyle devam ettirmiştir. Bu kapsamda müftülüğümüzce tedarik edilen 160 eser üniversitemizde eğitim gören gençlerimizin istifadesine sunulmak üzere ZBEÜ Durmuş Günay Kütüphanesine bağışlanmıştır. Bize bu fırsatı sunan başta Rektör Prof. Dr. Özölçer olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Rektör Özölçer, üniversitede öğrencilere yönelik sunulan din hizmetlerinden dolayı Müftü Durgun ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Editör: Ammar Esenkal