İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Konferans Salonu’nda 18 Kasım Cuma günü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katıldığı açılış programıyla başlayan Zekat Kongresi’nde tebliğler sunulmaya devam ediyor.

Kongrenin "Zekat ve Birey" başlıklı birinci oturumunda; İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Şirin "Zekat Toplumunda Birey", İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler "İnfak ve Müslüman Şahsiyetin Oluşumundaki Rolü", eğitimci yazar Jenny Molendyk Divleli "Zekat ve İhtida/Gayr-ı Müslim Bireylerin Zekata Bakışı" konulu tebliğlerini sundular.

Divleli, "Zekat ibadetinin ihtida eden Müslümanlar için bir umut olduğunu, yapılan araştırmalarda özellikle Amerika ve Avrupa gibi batı ülkelerinde ihtida edenlerin işten çıkarma, evini ve bulunduğu şartları kaybetme gibi mali ve ekonomik problemlerle karşılaştıklarını bundan dolayı yüzde onu hariç bir kesimin eski dinine döndüğünü, bu gerçeğin Müslümanları sarsması gerektiğini" ifade etti. 

Kongrenin "Zekat ve Toplum" konulu ikinci oturumunda ise İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Monzer Kahf, "Zekat ve Sosyal Adalet", İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Abdalrahman Migdad "İslam Dünyasında Zekat Uygulamaları", Londra National Zakat Foundation Başkanı Dr. Sohail Hanif "Avrupa’da Zekat Uygulamaları" konulu sunumlar gerçekleştirdi.

Kongre, "Zekat ve Din Eğitimi" ile "Türkiye’de Zekat Uygulamaları ve Diyanet" oturumlarıyla 20 Kasım Pazar günü sona erecek.