Fransa Lyon Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Kimse Üşümesin" sloganıyla savaş mağduru mülteci ailelere yönelik yardım kampanyası düzenlendi.

Kampanya kapsamında hayırseverlerin desteği ile toplanan ayni ve nakdi yardımlar, Clermont Ferrand Din Görevlisi Hikmet Öztürk, Dernek Başkanı Gazi Karaduman ve Dernek Sekreteri Dr. Serdar Gedik tarafından bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Kampanyaya dernek ve hayırseverlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Lyon DİTİB Başkanı Bahtiyar Kargıoğlu, "Hayırsever ve cömert insanımızın duyarlılığı sayesinde 260 yetim çocuğu giydirirken, 2 bin 400 aileye ulaştırdığımız ayni ve nakdi yardımlarla yaklaşık 10 bin mültecinin gönüllerine dokunup yüzlerini güldürdük. Allah yüz güldürenlerin yüzünü güldürsün. Kampanyaya katılan hayırsever vatandaşlarımıza, derneklerimize, din görevlilerimize ve kampanya süresince desteklerini esirgemeyen Fransa DİTİB Başkanımız Dr. Bayram Demirtaş'a teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan