Yüreğir Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yüreğir Şubesince "Hediyem Kitap Olsun" kampanyası kapsamında okul kütüphanelerinde "Diyanet Yayınları Köşesi" kuruluyor.

Bu kapsamda TDV gönüllüleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve hayırseverlerin destekleriyle temin edilen kitaplar, Abdioğlu Mahallesi Kazime Özler Ortaokulu'na hediye edildi.

Yüreğir'de bulunan okulların kütüphanelerinin zenginleştirilmesi amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV yayınlarının hediye edildiğini belirten İlçe Müftüsü Dr. Süleyman Şahin, "Yüreğir Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptığımız protokol kapsamında, Yüreğir Müftülüğümüzün imkanları çerçevesinde Başkanlığımız ve Vakfımızın yayınlarını gençlerimizle buluşturmaya gayret edeceğiz." dedi.

adana-hediyem-kitap-olsun-22

Vatandaşların ve öğrencilerin sahih dini bilgileri güvenilir kaynaklardan öğrenmeleri, bilgi birikimlerinin artması, okuma alışkanlığı kazanmaları için çalıştıklarını ifade eden Müftü Müftü Şahin, "İlçemizdeki ilkokul, ortaokul ve liseler ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı 4-6 yaş Kur'an kursları ve yatılı hafızlık Kur’an Kursunun kütüphanelerine Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından temin edilen kitaplarla destek oluyoruz. Katkı sunan, emek veren tüm hayırsever vatandaşlarımıza, İmam-Hatiplerimize, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

adana-hediyem-kitap-olsun-33

TDV Yüreğir Şubesine ve İlçe Müftülüğüne çok teşekkür eden Kazime Özler Ortaokulu Müdürü Suay Sariye Zülfikaroğlu ise, "İnşallah bu kitaplarımızdan tüm öğrencilerimiz faydalanacaklardır. Geleceğimiz gençlerimizin ellerinde olacak. Onlara iyi bir gelecek bırakmak için elimizden geleni yapıyoruz. Böylesine güzel bir projeye imza atan ve emeği geçen herkese tekrar çok teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Ömer Ceylan