Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Yüksekova İlçe Müftülüğünce düzenlenen programlara katıldı.

Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit’i makamında ziyaret eden İl Müftüsü Fakirullahoğlu, öncelikle Yüksekova Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi ile Yeni Mahalle İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

hakkari-mevlidi-nebi-11

Öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Fakirullahoğlu, "İnsanlık tarihi boyunca hiçbir peygamber ve ümmetinin imtihan edilmediği kadar büyük bir imtihan içerisindeyiz. Ahlaki değerler hiçbir dönemde bu dönemdeki kadar erozyona uğramamıştı." dedi.

Müftü Fakirullahoğlu, "Biz yokken Yüce Allah bizi en güzel şekilde var etti. Doğru yolu bulalım diye bize kitap ve peygamberler gönderdi. Onların bize öğrettikleri emir ve yasaklara uymamızı istedi. İleride eyvah dememek için hayatınızı düzene koyacak bir yaştasınız. Hayat bir tecrübeden ibarettir. Yaşadığınız bu tecrübelerden hareketle zamanınızı en güzel bir şekilde değerlendirin. Daha çok okumak, daha çok anlamak ve çok okuyup az konuşmak için önünüze bir hedef koyun.  Sosyal medyada sizi takip eden arkadaşlarınız olduğu gibi, sürekli sizi gözetleyen, besleyip büyüten Yüce Allah’ı, her yaptığınızı kaydeden Kiramen Katibin meleklerini, nerede bulacağınızı bilmediğiniz rızkınızı ve ölüm meleğini unutmayın. Birde sürekli sizi münkere sevk etmeye çalışan şeytanın şerrinden kaçının.  Bundan sonraki hayatınızı sizi sürekli murakabe eden Yüce Allah’ı unutmadan sürdürün. Hayatınızın her anının kaydedildiğini bilin. İnsanın yanlış yapmaması, Yüce Allah’ın istediği bir istikamet üzerine yaşaması gerektiğini hatırınızdan çıkarmayın."  ifadelerinde bulundu.

hakkari-mevlidi-nebi-22

Hz. Peygamber'in gençlerle olan ilişkisine dikkat çeken Fakirullahoğlu, "Şuan ahlaki değerlerden yoksun bir hayat yaşamaya başladık. Medya, moda ve marka hayatı esir aldı. Birileri bizi beğensin diye bir hayat yaşıyoruz. Oysa bizden razı olması gereken Yüce Allah değil midir? İbadetini aksatmayan iyi bir kul ve ahlaki değerlere sahip olursak Allah bizden razı olur. Hangi mesleği yapıyorsak ahlaki değerlerden uzak kalmayacağız, idealist olacağız. Hayatımızı bir plan ve program dahilinde yürüteceğiz. İyi bir anne ve iyi bir baba olmak için gayret edeceğiz. Bu ülkeye faydalı olmak için çalışacağız. Vaktimizi zararımıza olan işlerle harcamayacağız. Hem bu dünyayı, hem de ahireti kazanacağız." dedi.

hakkari-mevlidi-nebi-33

Okumanın önemini vurgulayan Fakirullahoğlu, "Bizi diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğimiz aklımız ve düşüncemizdir. Alah Kur’an-ı kerimde aklımızı kullanmamızı ısrarla istiyor. Bunu yapacağız. Günde beş defa Yüce Allah ile konuşmak için namazımızı kılacağız. Okuyacağız. Okumak insanı güçlü kılar. Okuyan kişi farklıdır. Çünkü Allah okumayı emrediyor. Bize faydalı olan şeyleri okuyacağız. İnsanlara rehber olmak için okuyacağız. Ve okuma hastalığını insanlara bulaştıracağız. İyilerle arkadaş olacağız. Kötü insanlar ile kötülüklerden uzak duracağız. Kendimize yapabileceğimiz en büyük kötülüklerden bir tanesi tanımadığınız insanlarla sosyal medya üzerinden yaptığımız muhabbettir. Ve ben bir gencim Allah’ın istemediği her bir şeyi ayaklarımın altına alacağım. Allah’ın en büyük  sanatıyım. Yeri geldiğinden Hz. Ömer gibi adaletin, Hz. Osman gibi iffet ve hayanın, ilmin kapısı olan Hz. Ali gibi okuyacağım, öğreneceğim ve öğreteceğim diyeceğiz ve hayatımızı bu minval üzerinde yürüteceğiz diye kendi kendimize söz vereceğiz." diye konuştu.

hakkari-mevlidi-nebi-44

İl Müftüsü Fakirullahoğlu, konuşması sonunda sorduğu soruya doğru cevap veren birer öğrenciye tablet hediye etti.

hakkari-mevlidi-nebi-55

Daha sonra inşaatları tamamlanıp mefruşat işlemleri devam eden Yüksekova Merkez Ova Camii ile hayırsever bir iş insanı tarafından inşa edilen camide incelemelerde bulunan Müftü Fakirullahoğlu çalışmalar hakkında bilgi aldı. Cami yaptıran iş insanını evinde ziyaret ederek yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

hakkari-mevlidi-nebi-66

İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Talim ve Tashihi Huruf Kursuna katılan görevlileri ziyaret eden İl Müftüsü Fakirullahoğlu, esnaf ziyaretlerinden sonra Yüksekova Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altında bulunan Van Muradiye İlçe Müftüsü Eyüp Babat’ın babasını ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu’na Yüksekova İlçe Müftüsü Mahmut Sevük de eşlik etti.

Editör: Ömer Ceylan