Yozgat İl Müftülüğü tarafından dini ve hayri hizmetlere destek sağlanması amacıyla hayır kermesi düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kermesin açılışına Vali Ziya Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İl Defterdarı Yüksel Enoğlu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, Ticaret İl Müdürü İbrahim Aktaş, siyasiler ile Müftülük personeli  ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende İl Müftüsü Ali Gülden tarafından yapılan dua ile kermesin açılışı yapılarak gezildi.

Kermes hakkında yerel basına bilgi veren İl Müftüsü Gülden, Yozgat il merkezinde 3 tane Hafızlık Kur'an kursu olduğunu söyledi.

Gülden, "Hafızlık Kur’an Kurslarımızın iki tanesi kız, bir tanesi ise erkek Kur’an Kursu. Bu kurslarımızda bir çok öğrencimiz hafızlık eğitimi almaktadır. Bunların bir bölümü de Milli eğitim ile beraber ortak yürüttüğümüz proje hafızlık diye tanımladığımız öğrencilerimizden oluşuyor." dedi.

- Kermes 3 gün sürecek

Müftü Gülden, "Kurslarımıza devam eden öğrencilerimizin hazırladıkları yiyecek ve değişik hazırlıklardan oluşan  kermesimizin hazırlığını kurslarımıza devam eden öğrencilerimiz yaptı. Cumhuriyet Meydanında kermesimiz  üç gün boyunca devam edecek. Yürütülen hafızlık ve hizmetlerine katkı için  halkımızı davet ediyorum. Vatandaşımız ciddi şekilde maddi katkı noktasında teveccüh gösteriyor. O teveccühe midelerine hitap eden ve tadımlık da olsa bir şeyler tatsınlar istedik ve kermesimizi açtık. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınlarından oluşan bir kitap standımızda mevcut. Kermesimizin içeriği Yozgatlı kardeşlerimizin her birisine ayrı ayrı hitap edecek içeriğe sahiptir. Herkesi kermesimize bekliyor ve davet ediyorum." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan