Yozgat İl Müftülüğüne bağlı Bilal Şahin Hafızlık Kur’an Kursu’ndan mezun olan 18 öğrenci için Bilal Şahin Camii’nde "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan İl Müftüsü  Ali Gülden, "Peygamberimiz (sav) Kur’an-ı öğrenen ve öğreten kişileri en hayırlı insanlar olarak tanımlar. Bu yavrularımız öğrendikleri Kur’an’ı kalplerine nakş ettiler. Bundan sonraki hayatlarında yavrularımızdan beklentimiz şudur; öğrendikleri Kur’an-ı Kerim-i önce anlama gayreti içerisine girmeleri akabinde de anladıklarını davranışlarına, ahlaklarına yansıtmak suretiyle gerçek manada yürüyen birer Kur’an, tebliğ eden bir kitap haline dönüşmüş olmalarıdır. Önümüzde ki süreçte bunu da  inşallah en güzel şekilde başarırlar." dedi.

Müftü Gülden, "Rabbimiz üç tane kitabı iyi okumamızı istedi. Bu kitaplardan birisi Kuran’ı Kerim, ikincisi  kainat kitabı, üçüncüsü ise insan kitabıdır. İnzal olan Kuranı iyi anlayanlar diğer kitapları daha iyi okuyacaktır. Yavrularımız bir anlamda diğer iki kitabı okumak için iyi bir fırsat yakaladılar. Bu sebeple yavrularımızı kurslarımıza göndermek suretiyle emek veren tüm velilerimizi tebrik ediyorum. Yavrularımızın yetişmesinde hafız olmasında emeği geçen bütün hocalarımızı tebrik ediyorum. Bilal Şahin Hafızlık Kuran Kursumuz'da sınava giren öğrencilerimiz hiç fire vermiyor. Bu başarının en büyük mimarları kurs hocalarımızdır. Geçen yıl ilimiz genelinde 58 öğrencimize taç giydirmiştik. Bu yıl 64 öğrencimiz icazet aldı. Yozgat’ımız hafızlıkta  önemli mesafe kat etti. Bu başarının meydana gelmesinde önemli maddi ve manevi desteği  olan  hayırsever iş insanı Bilal Şahin beyefendiye  teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kurulu Üyesi Fatih Okumuş ise, "Rabbim bu günümüzü hayırlı törenle taçlandırmayı nasip etsin. Diyanet İşleri Başkanımız ile Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanımızın selamlarını getirdim. Bu güzel hafızların tilavetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bunları yetiştiren hocalarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum. Bugün hafızlarımızın icazet töreninde anne ve babaları var. Onlara ne mutlu. Onların hocaları var. Maddi ve manevi destek olan büyüklerimiz var. Rabbim amellerinizi zayi etmesin inşallah. Bu Kur’an sofrasında bir araya geldik. Meleklerin huzur indirdiği bir mecliste bir araya geldik. Rabbim inşallah bu meclisimizi bereketli eylesin." diye konuştu.

Programda söz alan hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin de "Programı düzenleyen başta İl Müftülüğüne ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun ki bana da böyle bir görevi verdiği için. Bu görevde bulunduğum için çok mutluyum. Bu yavrularımızın yetişmesinde en çok emeği olan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden yetiştirip hafızlık Kur'an kurslarına gönderen Ramazan hocama teşekkür ediyorum. İlahiyat fakültemiz dekanımıza teşekkür ediyorum. Yavrularımıza da bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından hafızlığını tamamlayan öğrenciler Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunup ilahiler söyledi.

Yozgat halkının yoğun katılım gösterdiği program, hafızlara belge ve hediye takdimi ile sona erdi.

Törene Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Dündar, Ziraat Fakültesi Dekanı Yavuz Gürbüz, siyasiler, daire ve kurum amirleri, STK, sendika ve oda başkanları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan